Essi Avellanin samppanjaillat Kuplikaatiossa

Kuplikaatiossa kuohuu samppanja kun Master of Wine ja samppanja-asiantuntija Essi Avellan vetää mielenkiintoisia samppanjatastingeja 9.-13.11. Kolmena iltana perehdymme Essin johdatuksella ajankohtaisiin viiniteemoihin maistellen joka kerta viisi eri samppanjaa. Tutustumme niin samppanjan ikonisiin talon tyyleihin kuin eri samppanjatyyppeihin ja nouseviin samppanjatrendeihin. Joka ilta pääsemme myös testaamaan samppanjaa ruokajuomana kevyen sushi-illallisen merkeissä. Tervetuloa syventymään samppanjan saloihin huippuasiantuntijan opastuksella ja nauttimaan Kuplikaation viihdyttävistä samppanjailloista! Varaa paikkasi www.kuplikaatio.fi .

ti 9.11 Samppanjan maineikkaat talontyylit

Jokaisella samppanjatalolla on oma, tunnistettava talon tyylinsä. Taittingerin samppanjoissa maistuu Chardonnayn nuorekas eleganssi kun taas Bollingerin Spécial Cuvéessä on Pinot Noirin voimaa ja tammitynnyreiden antamaan syvyyttä. Tässä maistelussa tutustumme viiden maineikkaan talon vuosikerrattomaan vakiosamppanjaan ja perehdymme sen tyylin saloihin.

Taittinger Brut Réserve

Bollinger Special Cuvée

Louis Roederer Collection 242

Charles Heidsieck Brut Réserve

Veuve Clicquot Brut Yellow Label

to 11.11 Samppanja kuplii eri tyyleissä

Samppanjatyyleissä löytyy vuosikerrattomista vakiosamppanjoista yhden lajikkeen samppanjoihin, vuosikertasamppanjoihin ja vaaleanpunaisiin versioihin. Tässä maistelussa käymme läpi samppanjatyylien moninaista kirjoa ja reseptiikkaa.

Taittinger Brut Réserve en magnum

Charles Heidsieck Blanc de Blancs

Alexandre Bonnet Blanc de Noirs Brut

Bollinger Rosé

Laurent-Perrier Vintage 2008

la 13.11 Nousevat samppanjatrendit

Klassisimmankin alueen on kehityttävä ja Champagne yhden palstan viineineen, historiallisine lajikkeineen ja erikoissekoituksineen on samppanjanystävälle koko ajan kiehtovampi alue. Tässä samppanjaillassa perehdymme niin samppanjatrendeihin kuin uusiin, innovatiivisiin viinilanseerauksiin.

Taittinger Folies de la Marquetterie

Louis Roederer Collection 242

Bollinger B13

Drappier Clarevallis Champagne Extra Brut

Alexandre Bonnet Blanc de Noirs Brut