Samppanjaviikonloppu Viking Gracella 27.–28.4.

Samppanja kuplii Viking Gracella, kun Master of Wine Essi Avellan johdattaa samppanjan ystävät hyvän ruoan ja juoman kuplivaan liittoon.

Ohjelmassa on kolme ohjattua samppanjatastingiä, jotka avaavat samppanjakulttuuria eri näkökulmista. Piper-Heidsieckin edustaja Sophie Kutten kertoo Piper-perheen uutuuksista, Joonas Vainio Champangen alueen pientuottajista ja Essi Avellan eleganteista blanc de blancseista. Viikonlopun aikana laivan kokoustiloissa järjestetään myös samppanjamessut, joilta voi ostaa upeita harvinaisuuksia. Risteily alkaa herkullisella kolmen ruokalajin samppanjaillallisella upeassa Oscar à la carte -ravintolassa.

Huom. Hinta sisältää vain risteilyn. Ohjelma (illallinen ja tastingit) varataan erikseen. Näin voit räätälöidä samppanjaviikonlopustasi juuri haluamasi kaltaisen. Varaa illallinen ja haluamasi samppanjatastingit onlinen varauskohdassa 3: LAIVALLA (valikoista “Ravintolat” ja “Ohjatut samppanjatastingit”).

Samppanjaviikonloppuun voi osallistua seuraavilla risteilyvaihtoehdoilla:

Vuorokauden risteily Turusta Viking Gracella

Lähtö pe 27.4. Viking Gracella klo 20.55
Lähtö la 28.4. Viking Gracella klo 20.55

Piknik-päiväristeily Turusta

Lähtö 28.4. Amorellalla klo 8.45, laivan vaihto Maarianhaminassa klo 14.10, paluu Viking Gracella klo 19.50
Lähtö 29.4. Amorellalla klo 8.45, laivan vaihto Maarianhaminassa klo 14.10, paluu Viking Gracella klo 19.50.

MW Essi Avellanin emännöimä samppanjaillallinen

Menu:

Aperitif: Piper-Heidsieck Essentiel, 12 cl  

  • Valkoista parsaa, haudutettua hummeria ja paahdettua voita
    Jacques Lassaigne Le Côtet NV, 12 cl 
  • Glaseerattua ankanrintaa, Huhtasieni-emmerottoa, paahdettua punajuurta sekä fermentoitua vadelmakastiketta
    Charles Heidsieck Rosé 2006, 12 cl 
  • Juustot: Herkkujuustolan Punaheidi, Hilma ja Vilho sekä Oviken ost:in Magna, rosmariinihunajaa ja omenahilloketta
    Veuve Clicquot Extra Brut Extra Old, 12 cl  

Hinta:

Menun voi varata ilman ruokajuomia tai menuun sopivan juomapaketin kanssa.

Menu (ilman juomia): 49,-/henkilö
Menu ja juomapaketti:  94,-/henkilö
Ravintola: Oscar à la carte klo 21.00

Samppanjamessut

Kokousosastolla la ja su klo 12.00–19.00 (Suomen aikaa)

Ohjatut samppanjatastingit

Piper-Heidsieck – Dash of Seduction
Luennoitsija: Sophie Kutten, Piper-Heidsieck Ambassador (luento englanniksi)

Piper-Heidsieck tunnetaan varsin räväkkänä, markkinointihenkisenä ja Hollywood-kermaa puhuttelevana samppanjana. Sen kuuluisin ystävä Marilyn Monroe sanoi aloittavansa aamun aina Piperilla. Samppanjatalon tyylin vartijana toimii yksi Champagnen arvostetuimmista ja palkituimmista kellarimestareista Régis Camus. Uusin tulokas Piperin perheeseen on Brutin pidempään kypsytetty versio Cuvée Essentiel. Vuosikertasamppanja on ajan myötä upeasti paahteisuutta kehittävä klassikko. Täysin kuiva, viinillinen ja vahvasti marjaisa Rosé Sauvage on Piperin portfolion villi kortti.


Trendikkäät pientuottajasamppanjat
Luennoitsija: Joonas Vainio, Vindirekt Oy

Joonas Vainio kertoo värikkäästi Champagnen mielenkiintoisimmista ja luonteikkaimmista pientuottajista. Nämä luonnonmukaista tuotantoa ja terroir-lähtöisyyttä painottavat nimet ovat Champagnen uuden aallon viljelijä-tuottajien kärkikastia. Mukana on trendikkäitä yhden palstan samppanjoita: sekä tammisia että erittäin kuivia esimerkkejä samppanjan tyylien kirjoista. Maistamme myös harvinaisen, pienissä piireissä mainetta niittäneen 100% Meunier -samppanjan.


Blanc de Blancs – eleganssin oppitunti
Luennoitsija: Essi Avellan MW

Chardonnay-lajikkeesta tuotetut blanc de blancsit ovat Champagnen eleganteimp0ia viinejä. Puhtaat chardonnay-samppanjat ovat nuorena sitruksisen raikkaita ja linjakkaita, mutta ikääntymisen myötä ne kääntyvät upean paahteisiksi ja kermaisen pehmeiksi. Niinpä eräät hienoimmista samppanjoista ovat sataprosenttisia chardonnay-viinejä, sellaisia kuin maistelumme luksussamppanja Charles Heidsieck Blanc des Millénaires. Maistamme myös Montgueux’n kukkulan huippuviljelijän Jacques Lassaignen täysin luonnonmukaisesti tuotetun samppanjan sekä maailman vanhimman samppanjatalon Ruinartin suursuosioon nostaneen ikonisen blanc de blancsin.

Lue lisää, ja varaa samppanjaristeilysi tästä.