Essi Avellanin Champagne

Essi Avellanin Champagne – Master of Wine Essi Avellan vie lukijan viiden tähden makumatkalle Champagneen

Tässä samppanjanystävän ohittamattomassa oppaassa Avellan tutustuttaa lukijan sekä maineikkaimpiin samppanjataloihin että kiinnostavimpiin pientuottajiin ja opastaa yksityiskohtaisesti sekä juoman valmistukseen että sen nauttimisen saloihin. Kirjan ajankohtaiset vinkit Champagnen alueen nähtävyyksiin, ravintoloihin ja hotelleihin sekä yksityiskohtaiset kartat varmistavat samppanjanystävälle ikimuistoisen matkan tämän juoman kotiseudulle. Kirja on päivitetty ja laajennettu teos vuonna 2010 ilmestyneestä Matka Champagneen –kirjasta.

’Kuusi vuotta on lyhyt aika samppanjan maailmassa, eihän sinä aikana ole saatu kypsytettyä edes yhtä vuosikertaa Cristalia! Silti, samppanjanystävän ja viinituristin mittapuun mukaan aika on pitkä, ja vuonna 2010 ilmestynyt Matka Champagneen –kirja vaati eittämättä päivityksen. Moni asia tiloilla on muuttunut, vuosikerrat vaihtuneet ja uusia mielenkiintoisia viljelijätuottajia on noussut pinnalle.

Edellisen laitoksen ilmestymisen jälkeen olen vieraillut alueella yli 40 kertaa, joten olen löytänyt lukemattomia uusia suosikkituottajia, hotelleja ja ravintoloita sekä uudenlaisia tapoja kokea alue. Haluan nyt jakaa ne kanssasi tässä uudessa päivitetyssä ja laajennetussa teoksessa pitäen mukana kuitenkin parhaat ja olennaisimmat palat edellisestä kirjasta.

Ajankohtaiseksi kirjan tekee myös Unescon maailmanperintökohdelistaus. Päiväys 4. heinäkuuta 2015, jolloin Unesco hyväksyi ’Champagnen kukkulat, talot ja kellarit’ perintökohdelistalleen, kirjoitettiin suurella riemulla Champagnen historian kirjoihin. Unescon tunnustuksen kauaskantoisten seurausten arviointi on vaikeaa, mutta heti voi samppanjaturistin näkökulmasta todeta sen olleen parasta mitä alueelle olisi voinut tapahtua. Champagne on meille yhä kutsuvampi vierailukohde tulevaisuudessa!’

Essi Avellan

Hanki oma kappaleesi nimikirjoituksin Grand Champagnesta!

’Essi Avellanin Champagne’

352 sivua, Tammi 2016

OVH 37€

 

Kirjan upean tunnelmallisesta kuvituksesta vastaa paljasjalkainen champagnelainen Michael Boudot.

autoportrait-michaelboudot