100 parasta ruokaviiniä 2011-2012

Essi Avellan antaa uudessa kirjassaan 100 parasta ruokaviiniä 2011 2012 vinkkejä viinin ja ruoan onnistuneeseen yhdistämiseen sekä suositukset Alkon valikoiman sadasta parhaasta valinnasta.

 

Kirja on jatko-osa mukana kulkevalle osto-oppaalle 100 parasta viiniostosta 2009 2010, joten uudessa kirjassa on uudet 100 viiniä sekä puhtaat sivut viininystävän muistiinpanoja varten. Uutta antia viinikärpästä purreelle ovat myös kullekin viinille suositellut täsmäruoat sekä tuhti tietopaketti viinin ja ruoan parhaimmillaan nautinnollisesta liitosta.

 

Kustakin viinistä Avellan kertoo aiemman kirjan tapaan kiinnostavimmat taustatarinat ja anekdootit, joilla illan emäntä tai isäntä voi viihdyttää vieraitaan. Näin viinitietous karttuu kuin itsestään ja hauskalla tavalla!

 

“Kirja on kuluttajan tarpeista käsin luotu ja käyttökelpoinen. Kirjassa viineistä on kerrottu helpon ja ymmärrettävän oloisesti varsin kattavat tiedot ilman turhanpäiväistä viinijargonia.”
– Tuomas Meriluoto, Kauppalehti 11.4.2011

 

”Viineistä kerrotaan tarpeellinen. Kuluttajalle tämmöinen kirja on turvallinen.”
– Iltalehti 16.7.2011

 

”Avellan opastaa lukijansa luontevasti viinin ja ruoan yhdistämisen saloihin. Alkon valikoimaan kuuluvat viinit esitellään tarjoilu- ja ruokasuosituksineen ja taustatarinoineen omilla aukeamillaan, joilla on tilaa myös lukijan muistiinpanoille. Kirja on innostava hakuteos ja oiva lahja etenkin aloittelevalle viininharrastajalle.”
– Tuomas Tanttu, Glorian Ruoka&Viini 2011/4

 

”Uusien suositusviinien lisäksi uutta antia ovat vinkit ruoan ja viinin onnistuneesta yhdistämisestä. Kullekkin viinille annetaan yleisiä suosituksia ruokasymbolien avulla, ja liskäksi jokaiselle viinille on nimetty oma täsmäruoka. – – Kustakin viinistä ja niiden tuottajista kerrotaan myös mielenkiintoisia taustatarinoita ja anekdootteja.”
– Kaupan Maailma 2011/4

 

”Viinit esitellään perinpohjaisesti, aina rypälelajikkeista tyyliin ja viininvalmistukseen asti.”
– avec 2011/4

 

”Selkeä. Kirjan lopun hakemistossa on oivallinen, pieni ruoka ja viini -aukeama, jossa annetaan useamman eri viinin vertailusuositus esimerkiksi lammaspadalle.”
– JT, Ilta-Sanomat PLUS 26.11.2011